Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do pieczywa z jajek i szynki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek ugotowanych na twardo 5 szt
szynki konserwowej 15 dag
majonezu 3 łyżki
groszku konserwowego 5 łyżek
kukurydzy konserwowej 3 łyżki
szczypiorek i koperek do smaku
sól, pieprz do smaku
czerwonej papryki surowej kawałek
bagietka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do pieczywa z jajek i szynki.

Jajka i szynkę pokroić, posolić. opieprzyć, dodać majonez i zmiksować. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, szczypiorek, koperek, groszek i kukurydzę i razem wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować pastą i ozdobić kawałkami pomidora, ogórka, szczypiorku i sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 27.05.2011 13:03
Bardzo pyszna:)
SmacznaPyza 08.08.2010 17:16
bardzo lubię pastę z jajek i robię ją często dodając właśnie różne smakowite dodatki
SmacznaPyza 08.08.2010 17:16
bardzo lubię pastę z jajek i robię ją często dodając właśnie różne smakowite dodatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak