Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do jajek z cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuka
pomidor 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
pieprz wg uznania
majonez 2 łyżki
rzeżucha

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do jajek z cebulką

Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie pozbawiamy je skorupki. Przecinamy na pół (wzdłuż). Wyjmujemy żółtko i wkładamy do miski. Rozgniatamy widelcem. Cebulkę szatkujemy. Następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kosteczkę. Całość lekko mieszamy. Dodajemy pieprz i dwie łyżki majonezu. Całość raz jeszcze wymieszać. Smak pasty można wzbogacić dodatkowo lekko poszatkowaną rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 15.06.2015 11:26
fajny przepis godny wypróbowania
Kuchenka 13.06.2015 09:12
apetycznie
RenataZ-et 12.06.2015 22:09
super pomysł na pastę
Futka 12.06.2015 11:08
Świetna i bardzo smaczna pasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak