Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do chleba ze szpiankiem i rukolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 2
szpinak świeży 5 liści
rukola 5 liści
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 30% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do chleba ze szpiankiem i rukolą

Jajka gotujemy na twardo . Po ugotowaniu jajka obieramy i kroimy na połówki . Rukolę i szpinak myjemy . Po umyciu i osuszeniu kroimy na mniejsze połówki . Wszystko dajemy do jednej miski dodajemy 1 łyżkę śmietany oraz przyprawy . Wszystko blend-ujemy na jednolitą masę . Pastę najlepiej schłodzić godzinę przed podaniem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak