Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do chleba jajeczna z kolorowymi pomidorkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 7
pomidor żółty 1 duży
pomidor 2 czerwone małe
majonez tradycyjny 1 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 1 mała łyżeczka
szczypiorek 1 łyżka już posiekanego (świeżego)
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do chleba jajeczna z kolorowymi pomidorkami

Jajka gotujemy na twardo . Po ugotowaniu kroimy je na 2 połówki i wydrążamy jajka dając je do jednej miski . Pomidory myjemy następnie osuszamy. Po osuszeniu kroimy w kostkę wcześniej lekko je sparzamy i ściągamy skórkę . Do całości dodajemy majonez , musztardę oraz przyprawy . Wszystko dokładnie blendujemy na gładką masę . Gotową pastę dajemy do lodówki na około 1 minut do uzyskania pasty .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak