Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta chrzanowo-jajeczna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6-7 szt.
chrzan ze słoika 200 g
sos tatarski lub remuladowy do smaku
Kurkuma mielona Prymat duża szczypta
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
miód płynny 1 łyżeczka

Porada

Podawać jako dodatek do jajek, wędlin, pieczywa.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta chrzanowo-jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, zahartować zimną wodą, ostudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dowolnych oczkach.
Krok 1 - Pasta chrzanowo-jajeczna foto
2
Do jajek dodać mały słoiczek ulubionego chrzanu, posolić i popieprzyć do smaku.
Krok 2 - Pasta chrzanowo-jajeczna foto
3
Dodać sos tatarski lub remuladowy (duński), dolać łyżeczkę płynnego miodu oraz szczyptę kurkumy dla podkreślenia koloru żółtek.
Krok 3 - Pasta chrzanowo-jajeczna foto
4
Składniki dokładnie wymieszać i ew. doprawić do smaku - przełożyć do słoiczków i szczelnie zakręcić.
Przechowywać w lodówce do 7 dni.

Krok 4 - Pasta chrzanowo-jajeczna foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.04.2015 23:19
smaczna pasta do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak