Pasta awokado

Pasta awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • sok z limonki

    1 łyżka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • pasta chili

    1 słodka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasta awokado

Awokado przekrawamy, wyjmujemy pestkę, skrapiamy sokiem z limonki. Wyjmujemy je ze skórki łyżką, wkładamy do miseczki, dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy słodkie chili i pieprz cayenne. Smarujemy pastą razowy chleb, albo pożytkujemy ją w inny sposób.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Róża1 16.12.2013 23:39
prezentuje się super !!!
pacpaw 20.08.2012 21:48
u Ciebie do chleba a ciekawe jak by z sushi taka pasta smakowała
Cukiereczek13 14.08.2012 15:44
super :) z chlebkiem w sam raz ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat