Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Passata pomidorowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
sól i pieprz
cukier 1/2 łyżeki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Passata pomidorowa

Pomidory obrać ze skórki i pokroić. Cebulę zeszklić w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodać czosnek, a następnie startą marchewkę i selera. Podsmażyć 5-10 minut.
Dodać pomidory, gotować ok 1,5 godziny. Zmiksować blenderem. Dodać zioła. Gotować jeszcze godzinę. Doprawić do smaku. Przelewać do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 18.09.2015 08:36
Jak dla mnie idealna do makaronu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak