Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasiasta kaszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
kasza manna 6 płaskich łyżek
cukier waniliowy 32 gramy
czekolada mleczna 50 gram
biała czekolada 50 gram
jagody 1/2 z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: Pasiasta kaszka

Kroki postępowania

1
Mleko przelać do garnka. Dodać do niego cukier waniliowy, wymieszać i zagotować.
Krok 1 - Pasiasta kaszka foto
2
Jak mleko zacznie się gotować, wsypywać do niego powoli kaszę, cały czas mieszając. Kaszę gotować ok. 3 minuty na małym ogniu, nie przerywając mieszania.
Krok 2 - Pasiasta kaszka foto
3
Ugotowaną kaszę podzielić na dwie części. Do jednej dodać połamaną na mniejsze kawałki mleczną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i połączy z kaszą.
Krok 3 - Pasiasta kaszka foto
4
Do drugiej części dodać białą czekoladę i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pasiasta kaszka foto
5
Do trzech szklanek nałożyć po 1 łyżce kaszy ciemnej.
Krok 5 - Pasiasta kaszka foto
6
Na to położyć po 1 łyżce kaszy białej.
Krok 6 - Pasiasta kaszka foto
7
Następnie po 1 łyżce jagód.
Krok 7 - Pasiasta kaszka foto
8
Na to położyć resztę kaszy ciemnej, następnie resztę kaszy białej. Na wierzchu ułożyć resztę jagód. Podawać na ciepło.
Krok 8 - Pasiasta kaszka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 05.05.2013 19:54
Pyszny deser. Lubię kaszę manną.
monisia1977 19.03.2013 14:13
super przepis
w mojej kuchni 19.03.2013 11:40
smakowity miszmasz z kaszki
Ewelina47 19.03.2013 11:34
wygląda bardzo smacznie ten deserek
wiola333 19.03.2013 10:27
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak