Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasiasta babka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
cukier puder 1 szkl
margaryna 1 kostka
jaja 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasiasta babka

Żółtka utrzyj z cukrem na puszysta masę. Dodaj margarynę ( w temperaturze pokojowej), następnie dodaj makę i makę ziemniaczana na przemian. W miedzy czasie ubij pianę z białek i delikatnie połącz z ciastem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, formę wysmaruj masłem i obsyp maka. Następnie wlej cienką warstwę ciasta i wstaw do piekarnika, piecz ok 7min, potem wlej kolejną warstwę i podpiecz i tak do skaczenia ciasta. Po ostudzeniu polej polewą czekoladową.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 05.06.2015 08:50
Przepyszna babka
romanrafal
romanrafal 28.09.2014 12:23
apetyczna babeczka
Ela15 12.07.2014 21:52
fajna baba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak