Pasiak wg pioge7

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • olej

    1,5 szklanki
  • woda

    1,5 szklanki
  • kakao

    3 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier puder

  • margaryna

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wbić jajka. Dodać cukier i całość ubijać przez okres ok. 4 minut. Następnie do sitka włożyć mąkę z proszkiem do pieczenia. Przesiać do utartych jajek. Wszystko dokładnie utrzeć. Dodać olej i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao do drugiej 2 łyżki mąki. Wymieszać. Tortownicę wysmarować margaryną. Następnie na środek tortownicy dać 2 łyżki czarnej masy, potem 2 łyżki białej, 2 łyżki czarnej i tak na zmianę do skończenia się obu mas. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. na ok. 55-60 minut. Po tym czasie wyjąć piekarnika. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna_z 03.08.2012 12:32
fajnie wygląda
IZABELA29 13.04.2012 14:34
super
gosia1988 12.04.2012 06:54
pysznie wygląda
dianix 05.04.2012 16:43
moglabym je sprobowac
zdzichu 03.04.2012 10:44
smaczny
bercik1 02.04.2012 12:10
To ciasto bardzo lubię
JUSTYNA61 01.04.2012 10:54
lubię zeberkę
agunesu 01.04.2012 10:53
pracochłonne ale efekt piękny
Kate131 01.04.2012 10:33
lubię taką zebrę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat