Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasiaczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 sztuka
galaretka cytrynowa 2 opakowania
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka brzoskwiniowa 1
żelatyna deserowa 5 łyżeczek
wrzątek 2250 ml
kwaśna śmietana 2 łyźki

Porada

Podana porcja wystarczyła na małą okrągłą foremkę. na dużą blachę, należy zwiększyć ilość galaretek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasiaczek

Kroki postępowania

1
Każdą galaretek przesyp do oddzielnego naczynia, dodaj po jednej łyżeczce żelatyny wlej wrzątek a do galaretki brzoskwiniowej dodatkowo śmietanę. Doprowadź do rozpuszczenia.
Krok 1 - Pasiaczek foto
2
Wylewaj kolejno galaretki, czekając aż poprzednia warstwa stężeje. Kolejność ułożenia kolorów może być dowolna.
Krok 2 - Pasiaczek foto
3
Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 3 - Pasiaczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.06.2016 14:30
kolorowo i nic więcej ...
KORAL 13.05.2016 22:56
Prosty i smaczny deser ;)
bartek8585 10.05.2016 13:04
ja już stary a go lubię
krokus 09.05.2016 21:56
Fajny kolorowy
agnieszka214 09.05.2016 20:33
Dzieciaki taki deser uwielbiają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak