Pasiaczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 sztuka
  • galaretka cytrynowa

    2 opakowania
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
  • galaretka brzoskwiniowa

    1
  • żelatyna deserowa

    5 łyżeczek
  • wrzątek

    2250 ml
  • kwaśna śmietana

    2 łyźki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasiaczek foto
Każdą galaretek przesyp do oddzielnego naczynia, dodaj po jednej łyżeczce żelatyny wlej wrzątek a do galaretki brzoskwiniowej dodatkowo śmietanę. Doprowadź do rozpuszczenia.
Krok 2 - Pasiaczek foto
Wylewaj kolejno galaretki, czekając aż poprzednia warstwa stężeje. Kolejność ułożenia kolorów może być dowolna.
Krok 3 - Pasiaczek foto
Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Podana porcja wystarczyła na małą okrągłą foremkę. na dużą blachę, należy zwiększyć ilość galaretek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 16.06.2016 14:30
kolorowo i nic więcej ...
KORAL 13.05.2016 22:56
Prosty i smaczny deser ;)
bartek8585 10.05.2016 13:04
ja już stary a go lubię
krokus 09.05.2016 21:56
Fajny kolorowy
agnieszka214 09.05.2016 20:33
Dzieciaki taki deser uwielbiają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat