pascha z mleka kokosowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Garść orzechów włoskich

  • garść płatków migdałów

  • garsc rodzynek

  • mleko kokosowe

    1/2 l
  • miąższ z laski wanilii

  • cukier puder

    100 gram
  • agar

    2 łyżeczki
  • cytryny

    1/4
  • kleik ryżowy

    10 łyżek
  • olej z pestek winogron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy i migdały podprażyć na suchej patelni. Rodzynki zalać wrzątkiem. Po 2-3 minutach osączyć.
1/2 szklanki mleka kokosowego gotować ok. 3 minut z wanilią i cukrem. W reszcie zimnego mleka kokosowego rozpuścić agar, wlać do gorącego, zagotować. Zdjąć z ognia. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Razem z kleikiem ryżowym dodać do mleka, wymieszać na jednolitą masę i połączyć z bakaliami. wlać do foremek wysmarowanych olejem. Podawać po przestygnięciu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat