Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha wielkanocna

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
laska wanilii 1/2 szt
masło 100 g
cukier puder 100 g
rodzynki 1/3 szkl
migdały posiekane 1/3 szkl
kandyzowana skórka z pomarańcz 2 łyżki
kawałki czekolady 1 łyżeczka
twaróg 400 (tłusty)
kremówka 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha wielkanocna

Kroki postępowania

1
Twaróg dwukrotnie mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę.
Krok 1 - Pascha wielkanocna foto
2
Dodajemy kremówkę, dalej ucierając. Masę przekładamy do garnuszka i trzymamy chwilę, aż zgęstnieje nie doprowadzając do zagotowania. Przestudzić chwilę i zmiksować z twarogiem oraz masłem na gładką masę. Dodać ziarenka z wanilii i wymieszać. Dodać bakalie i wymieszać.
Krok 2 - Pascha wielkanocna foto
3
Przełożyć masę do sitka wyłożonego gazą i obciążyć. Postawić do lodówki na dobę.
Krok 3 - Pascha wielkanocna foto
4
Ozdobić skórką kandyzowaną i kawałkami czekolady.
Krok 4 - Pascha wielkanocna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 27.04.2013 10:37
Moje ulubione :D
Marcin9 26.04.2013 21:07
jedno z lepszych dań świątecznych
Sylwia26 26.04.2013 20:54
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak