Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha strataciella

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
żółtko jajek 6 szt.
masło 10 dag
cukier waniliowy 2 szt.
cukier puder 20 dag
czekolada gorzka 1 szt.
biała czekolada 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha strataciella

Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki z każdej czekolady do ozdoby). Wymieszać. Sitko wyłożyć gazą. Na gazę wyłożyć masę twarogową. Sitko umieścić w misce aby serwatka mogła swobodnie ściekać do miski. Schłodzić przez całą noc w lodówce. Następnego dnia wyjąć paschę przewracając sitko do góry nogami. Ozdobić pokrojoną czekoladą. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak