Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha morelowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marmolada morelowa 20 dag
morele suszone 10 dag
masło 15 dag
cukier puder 25 dag
żółtko jajek 5 sztuk
śmietanka 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
ser biały 75 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha morelowa

Morele umyć, osuszyć, kilka odłożyć do przybrania, resztę drobno pokroić. Ser zemleć dwukrotnie. Marmoladę podgrzać, przetrzeć przez sito i połączyć z serem. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po 1 żółtku oraz po 1 łyżce masy serowo-morelowej i posiekanych moreli. Paschę zawinąć w lnianą ściereczkę lub podwójnie złożoną gazę, położyć na niej deseczkę, obciążyć, odstawić do lodówki na 12 godzin. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym. Osączoną, paschę wyłożyć na talerz. Przybrać bitą śmietaną i morelami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak