Pascha

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    1/2 kg
  • żółtka

    3 sztuki
  • masło

    1 kostka
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • wanilia

    1 laska
  • rodzynki

    10 dkg
  • gęsta śmietana

    1 szklanka
  • skórka cytrynowa

    2 łyżki
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zmielić i przełożyć do makutry. Dodać małymi porcjami masło, żółtka, cukier i ucierać drewnianą pałką tak długo, aż masa stanie się puszysta. Wlać śmietanę i ucierać jeszcze przez kilka minut. Dodać rodzynki i posiekaną skórkę cytrynową. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy i wstawić do lodówki na około 4 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 08.12.2010 17:03
Lubię takie potrawy
Monika193 11.11.2010 17:05
to oczywiście deser a nie kolacja, niestety nie dało się edytować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat