Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 litr
jajko 3 sztuki
masło 1/2 kostki
cukier puder 12 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
bakalie
kwaśna śmietana 0,25 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

1
Mleko z wanilią zagotować .
2
Śmietanę ubić z jajkami, wlać do gotującego mleka. Gotować cały czas mieszając, do oddzielenia się twarożku.
3
Sitko wyłożyć gazą. Wylać serek na sito, dokładnie odsączyć i wystudzić.
4
Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Dodawać po łyżce sera nadal ucierać . Jak masa będzie gotowa dodać pokrojone bakalie.
5
Pojemnik po śmietanie lub jogurcie pojemność 330 g dokładnie wymyć. Na dnie pojemnika zrobić dziurki. Wyłożyć namoczoną gazą, przełożyć masę. Na wierzch pojemnika położyć deseczkę i obciążyć słoiczkiem z wodą. Wstawić do lodówki na 4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.03.2016 13:03
smakowicie wygląda :)
Iwusia 23.04.2014 23:21
pięknie wygląda
gacopierz23 23.04.2014 21:09
świąteczny rarytas
olkaaa 14.04.2014 09:57
fajny przepis
Ada-Gaba 06.04.2014 14:54
wygląda przepysznie
magduś83 05.03.2014 12:55
nigdy nie jadłam ale ten widok bardzo kusi :)
Malinka 20.01.2014 19:57
Wygląda rewelacyjnie!
Ewelina38 15.11.2013 10:04
wygląda rewelacyjne, aż ślinka leci :)
lara 28.08.2013 11:15
wspaniały deser
Katarzyna59 31.07.2013 07:21
bardzo fajna
romanrafal
romanrafal 05.05.2013 09:25
świetna,zawsze chciałem przygotować paschę
Adam/ZUB3R 08.04.2013 23:14
wygląda smacznie
Kuchareczka2 01.04.2013 11:39
również nigdy nie jadłam ale ta wygląda wspaniale
LoLa 28.03.2013 06:25
mniam to musi być pyszne
Tomek13 25.03.2013 20:40
bardzo apetyczne
hahanka 23.03.2013 15:12
paschę pierwszy raz jadłam u teściowej i wyglądała równie smakowicie jak Twoja
Alex_M 21.03.2013 08:38
slicznie wyglada, ciekawa jestem jak to smakuje :)
fotoviderek 21.03.2013 07:39
Już czuć Wielkanoc. Pycha :)
Pietruszka 20.03.2013 20:31
jest cudowna!
Gracer 20.03.2013 17:33
zjadłbym mniam
caralajna 20.03.2013 15:33
przyznam że nigdy nie jadłam, a Twoja wygląda bardzo malowniczo :)
miki47 20.03.2013 10:36
ciekawy przepis
joanna__s 20.03.2013 10:36
Pychota, wieki nie jadłam takiej paschy. Być może w tym roku się zdecyduję i zrobię.
gusia1000 20.03.2013 10:28
Niedługo taką trzeba robić.
Konczi 20.03.2013 10:13
super wygląda, smaczne sie należy :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak