Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
żółtko jajek 5 szt
masło 250 g
śmietana 30% 250 ml
cukier 300 g
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Do garnka wlewamy wodę ustawiamy miskę i wbijamy żółtka. Ubijamy na puch dodając cukier. Do pięknie ubitych żółtek wlewamy śmietanę mieszamy . Następnie po kawałku dodajemy miękkie masło. Mieszamy aż się rozpuści. Ściągamy miskę z kąpieli. Dodajemy przemielony twaróg. Dokładnie mieszamy. Bakalie siekamy dodajemy do masy. Mieszamy. Durszlak wykładamy pieluszką wykładamy masę pozostałą pieluszkę zawijamy u góry durszlaka . Kładziemy na wierzch deskę i obciążamy miseczką z wodą . Wstawiamy na noc do lodówki.

Wyciągamy , układamy na talerzu i ozdabiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.04.2015 10:13
bardzo dobra
Skotka 06.04.2015 09:15
Na pewno pyszny deser, muszę kiedyś zrobić paschę:)
Futka 06.04.2015 08:49
Wspaniała i przepyszna pascha :)
Magdalena Rysińska 06.04.2015 08:31
Za rok spróbuję :)
Konczi 06.04.2015 08:04
wygląda cudnie
Edith85 06.04.2015 07:20
idealna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak