Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parzybroda, czyli kapuśniak z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
włoszczyzna 1 sztuka
kapusta biała 1/4 sztuki
ziemniaki 3-4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
koperek 1 garść
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Parzybroda, czyli kapuśniak z młodej kapusty

Ugotować wywar z przyprawami, dodać poszatkowaną kapustę i pokrojone ziemniaki. Kiedy warzywa będą miękkie wsypać koperek i ewentualnie doprawić. Dobra lekka zupa na upały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.12.2015 20:15
dobry kapuśnieczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak