Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parzone- Grillowane podudzia w korzennych przyprawach

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MARYNATA PARZENIE

podudzia z kurczaka 10 szt
woda 2 L
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 5 szt
imbir starty 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
kardamon 3 szczypty

MARYNATA KORZENNA

Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczka
curry 1/2 łyżeczki
kolendra mielona 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Parzone- Grillowane podudzia w korzennych przyprawach

MARYNATA PARZENIE :
Mięso, myjemy, oczyszczamy skórę.
Wodę wlewamy do garnka, dodajemy wszystkie przyprawy, wkładamy mięso, zagotowywujemy, wyłączamy ogień i zostawiamy, pod przykryciem,aż całkiem ostygnie.
MARYNATA KORZENNA :
Mieszamy przyprawy z olejem.
Mięso wyjmujemy z wody i przekładamy na sito by odciekło, następnie dajemy do miski szklanej i zalewamy marynatą korzenną zostawiamy na 12h .
Grillujemy po 5-7 min z każdej strony, podajemy z sałatkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 19.10.2014 13:49
mnaim jakie pyszności
IZABELA29 19.10.2014 10:09
przepadam za aromatycznym mięskiem
krokus 19.10.2014 09:35
smacznie się prezentuje
Bernadeta1 19.10.2014 09:08
na pewno smaczne mięsko
Sroczka 19.10.2014 08:40
Ależ to mięsko smakowicie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak