Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe zawijaski z ciasta francuskiego

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
parówka
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe zawijaski z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy, posypujemy startym serem i kładziemy na nim parówkę. Następnie zwijamy w rulonik o szerokości równej długości parówki.
Krok 1 - Parówkowe zawijaski z ciasta francuskiego foto
2
Gotowy rulonik kroimy na 2 cm paski. Układamy na blasze i pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 2 - Parówkowe zawijaski z ciasta francuskiego foto
3
Bardzo szybka i prosta przekąska.
Smacznego :)
Krok 3 - Parówkowe zawijaski z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.05.2013 09:40
moja trójeczka za nimi przepada
malinka83 10.03.2013 16:49
BARDZO SZYBKIE I PYSZNE
Bernadeta1 26.10.2012 13:27
super przepis
gosia56 06.10.2012 13:48
napewno pyszne .
smakowita 09.09.2012 21:35
smaczne
Ewa/kalapurtka 03.08.2012 20:57
Pyszne
niedozywiona 20.07.2012 20:38
śliczne, proste i pyszne :)
halina17 20.07.2012 13:52
smaczne
Sroczka 20.07.2012 12:21
Jak dla mnie to idealne danie na kolację.
Beatris 20.07.2012 10:13
Proste, smaczne i efektownie wygląda.
caralajna 20.07.2012 09:04
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak