Parówkowe ośmiorniczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    4 sztuki
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obieramy z owijek. Każdą kroimy na pół. Od strony przecięcia nacinamy na krzyż, a następnie każdą z powstałych czterech części nacinamy lekko na pół. Tak by powstała nam typowa ośmiorniczka. Tak nacięte parówki obsmażamy z każdej strony na tłuszczu. Gotowe układamy na talerzyku. Można też dodać oczy z ziarenek pieprzu. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 30.09.2013 13:12
fajne podanie, sposób na niejadka :)
czekoladka_m 30.07.2013 19:16
Dzieci będą zjadały z wielkim apetytem;)
RenataZ-et 17.09.2012 16:26
Fajny pomysł
IKrakowianka 12.03.2012 21:34
idealne dla dzieciaków
Ewa111 10.10.2011 19:31
parówkowe robaczki,fajne
Goya 16.06.2011 14:39
piękne
gosia47-47 19.03.2011 11:41
nie wiedziałam ze takie fajne z parówek można zrobić :)
kochanyptysiu 11.03.2011 22:18
fantastyczne
MAR3STA 13.01.2011 19:58
świetne!
gottrina 06.01.2011 22:27
No prosze jeszcze nie widzialam parowek w trakim wydaniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat