Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe "okulary "

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4 szt
ciasto francuskie 1 op
ser żółty 10 dag
jajko 1 szt
keczup pikantny
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe "okulary "

Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy białkiem. Posypujemy startym żółtym serem. Na końcach po obu stronach układamy po dwie parówki i zawijamy do środka. Kroimy roladki na mniejsze ok 2 cm kawałki. Przekładamy na blachę do pieczenia i smarujemy każdą roladkę rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy ok 20 min w 180 st. Serwujemy polane keczupem lub sosem tzatziki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 07.12.2013 22:34
bardzo smaczne i szybciutkie w wykonanniu
magdziorka6 06.12.2013 20:35
fajne te oczka
migotka28 06.12.2013 15:03
jak ładnie się prezentują
bogusia19 06.12.2013 13:50
jakie ładne!!
izapozdro 06.12.2013 13:33
pomysłowe i pewnie smaczne :)
Olga_SK 06.12.2013 13:30
Świetny pomysł :D
agnieszka214 06.12.2013 12:47
ładnie zapowiada sie
gosia561 06.12.2013 12:27
fajna taka przekąska
Milka100 06.12.2013 11:59
ciekawy pomysł
Marta1986 06.12.2013 11:52
mniam pycha
sanielcia 06.12.2013 11:43
fajnie wyglądają :)
dada 06.12.2013 11:07
świetny pomysł - apatyczne
kriko 06.12.2013 10:55
pysznie wyglada
Krzysztof15 06.12.2013 10:46
ciekawy przepis
ssylwiaa 06.12.2013 10:44
też czasem takie robię, są smaczne ;)
dodi 06.12.2013 10:32
piękne aż szkoda zjeść
Megg 06.12.2013 10:32
bardzo fajnie i ciekawie :-)
Gracer 06.12.2013 10:30
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak