Parówkowe leczo

Parówkowe leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    250 g
  • passata pomidorowa

    500 g
  • cabula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • olej

    2 łyzki
  • oregano

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • fasola

    1/2 puszki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Parówkowe leczo

Parówki kroimy w centymetrowe talarki, cebulę i paprykę w kostkę. W małym garnku rozgrzewamy olej. Na nim podsmażamy w kolejności: parówki, cebulę, paprykę. Smażymy ok. 5 minut. Po tym czasie wlewamy do garnka passatę i dorzucamy fasolkę. Gotujemy na wolnym ogniu kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku i podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Jagódka77 25.05.2014 13:09
fajnie wygląda i na pewno jest smaczne
wlicka 11.11.2013 21:23
mmmm smaczne!
Kuchenka 09.10.2013 16:30
Intrygujące danie
Mati13 09.10.2013 11:00
bardzo dobre jedzonko
ao_12 08.10.2013 22:35
ja też lubię takie dania:)
gosia1988 08.10.2013 20:37
smakowicie wygląda
Ania321 08.10.2013 20:27
pyszny obiadek :)
Mysiunia 08.10.2013 19:59
bardzo takie lubię :)
Kasnaj 08.10.2013 19:52
super wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat