Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe Krokieciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt
żółty ser 25 dkg
papryka czerwona 1/4 szt
papryka żółta 1/4 szt
szczypiorek
mleko 0,5 litra
jajko 2 szt
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
margaryna do smażenia
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe Krokieciki

Kroki postępowania

1
Mleko, mąka i 1 jajko łączymy razem. Ciasto nie może być zbyt rzadkie, jeśli potrzeba, to można dodać mąki, lub mleka, aby miało odpowiednią konsystencję. Smażymy naleśniki.
Krok 1 - Parówkowe Krokieciki foto
2
Do miski ścieramy parówki i żółty ser, na grubych oczkach tarki. Papryki i szczypiorek drobno kroimy w kosteczkę. Dokładamy dwie łyżki ketchupu i łączymy składniki.
Krok 2 - Parówkowe Krokieciki foto
3
Na naleśnik nakładamy łyżkę farszu, rozsmaruj i zwijamy, najpierw boki do środka, a potem rulonik.
Krok 3 - Parówkowe Krokieciki foto
4
Jajko roztrzepujemy widelcem, a w drugiej misce przygotuj bułkę tartą. Najpierw krokieta moczymy w jajku, potem bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni.
Krok 4 - Parówkowe Krokieciki foto
5
Podajemy z surówkami, lub marynowaną papryką.
Smacznego
Krok 5 - Parówkowe Krokieciki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 17.02.2014 07:47
fajny pomysł
Konczi 11.02.2014 17:30
Wyglądają mega apetycznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak