Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PARÓWKI ZAPIEKANE Z SEREM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 5 szt.
ciasto francuskie 1/4 opakowania
żółty ser starty 100 g
siemię lniane

Przepis i sposób przygotowania na: PARÓWKI ZAPIEKANE Z SEREM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Parówki naciąć wzdłuż, nadziać serem. Ciasto francuskie rozciąć na paski szerokości około 1 cm. Zawijać wkoło parówek. Posypać siemię lniane. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 20-25 minut (aż ciasto francuskie się zarumieni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 24.09.2016 21:25
fajne, za pewne bardzo smaczna przekąska.
kasia.s 24.09.2016 16:49
Fajnie się prezentują :)
miffiss 24.09.2016 14:14
bardzo smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak