Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane z serem w cieście drożdżowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8-10
mąka 30 dag
olej 4 łyżki
drożdże 2 dag
woda letnia 2/3 szkl
sól 1/2 łyżeczki
ser gouda

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane z serem w cieście drożdżowym

Do mąki dodać drożdże rozpuszczone w letniej wodzie. Następnie dodać sól oraz olej i z tych składników wyrobić ciasto. Pozostawić je na około 30 minut do wyrośnięcia. Potem ciasto rozwałkować i podzielić na kwadraty. Na każdy kwadrat ułożyć kawałek sera żółtego i parówkę. Zawinąć to tak, aby rogi dobrze się ze sobą posklejały. Piec w piekarniku około 30 minut w 200 stopniach. Parówki podawać najlepiej z sosem czosnkowym,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak