Parówki zapiekane z serem czosnkiem i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/4 łyżeszki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • parówki

    10 sztuk
  • ser gouda

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki nacinamy wzdłuż ale nie na wylot. Wkładamy pokrojony w cienkie listki res wy odrobinę wystawał. Posypujemy czosnkiem i papryką. Jak ktoś lubi ostro to pieprzem cayenne. Dajemy na 20 minut do piekarnika i gotowe. Zwykłą rzecz w niezwykłym wydaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 03.06.2011 19:40
lubię parówki zapiekane zjeść na śniadanie
iknkirke 22.03.2011 11:07
fajne
Ela20 05.11.2010 19:53
pycha!
Natalia/tubisiek 14.06.2010 08:40
też takie robię tylko bez czosnku! :)
Nina6 13.05.2010 23:00
Proste i szybkie, a ja robię takie w cieście ...:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat