Parowki zapiekane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    40 dag
  • masło

    2 łyzki
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    400 ml
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyzeczka
  • ser żółty

    5 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parowki zagotować w wodzie. Mąkę połączyć ze stopionym masłem, zalać mlekiem, ciągle mieszając, dodać przyprawę curry, paprykę, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Parówki wyjąc z wody, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać utartym serem i zapiec w nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 06.01.2013 08:59
smaczne
gacopierz23 14.07.2012 21:32
dobra kolacja na ciepło
Seba 24.12.2011 20:56
pycha
Seba 24.12.2011 20:56
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat