Parówki z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki cielęce

    2 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • papryka czerwona

    1
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebulka

    1
  • ryż

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy , do momentu aby powstał ryż sypki. Paluszki cielęce kroimy w talarki , podsmażamy wraz z pieczarkami pokrojonymi w plasterki, paprykę w kostkę . Dodajemy cebulę i czosnek , wszystko zależy ile tego chcemy dać .Podsmażamy chwilkę . Ryż wykładamy na głęboki płaski talerz , i na ten ryż wysypujemy wszystko co smażyliśmy na patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 01.04.2012 10:57
pyszne
babcia 01.04.2012 10:57
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat