Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z pieczarkami w cieście francuskim

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 250 g
cebula 1 duża
ser żółty
parówki 4 szt
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z pieczarkami w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Oczyszczamy pieczarki i kroimy w plasterki. Obraną cebulę siekamy. Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę, dodajemy pieczarki. Smażymy całość, na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 1 - Parówki z pieczarkami w cieście francuskim foto
2
Na cieście francuskim układamy plasterek sera żółtego, połówki parówek oraz łyżkę przesmażonych pieczarek.
Krok 2 - Parówki z pieczarkami w cieście francuskim foto
3
Zwijamy w roladkę, wierzch lekko nacinamy i układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy ok 15 - 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Parówki z pieczarkami w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.06.2015 08:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak