Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki z pieczarkami

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 1 kg
pieczarki 75 dag
masło 15 dag
cebula 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: parówki z pieczarkami

Cebulę drobno posiekać, włożyć do dużego rondla, dodać połowę masła i dusić na małym ogniu aby się zeszkliła.( nie powinna się zrumienić ).
Wówczas podlać wodą, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz do smaku i paprykę. Dusić na małym ogniu. Jeżeli koncentrat jest za kwaśny dodać trochę cukru. W tym czasie pieczarki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w ćwiartki i obrumienić na reszcie masła. Wrzucić do sosu. Parówki kroić w grube plastry i również wrzucić do sosu.
Poddusić jeszcze 10 min. i odstawić.
Potrawa jest najsmaczniejsza odgrzewana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakosz 4 tygodnie temu
przepyszne polecam. pozdrawiam
Adamorek 02.05.2011 12:51
no nie wiem...
kokos987 18.12.2010 19:08
no ślinka cieknie
agata1722
agata1722 15.09.2010 09:39
ciekawy przepis
Ewa111 21.06.2010 18:17
Robię podobnie ,bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak