Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w pulchnych naleśnikach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 3 szt.
mąka 2 szklanki
mleko 3 szklanki/ pół na pól z wodą
sól 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
słonina do smażenia

składniki na nadzienie

parówki 8 szt
ser żółty 15 dag
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w pulchnych naleśnikach

Sposób przygotowania:
Wsypać do miski przesianą mąkę, wbić całe jajo, 2 żółtka i zmiksować dokładnie z mlekiem, wodą i przyprawami. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z dwóch białek i lekko wymieszać łyżką. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni, wcześniej wysmarowanej słoniną z obu stron. Zamiast mleka polecam jasne piwo wytrawne.
Nadzienie
Składniki:
8 parówek
15 dag żółtego sera
Ketchup
Sposób przygotowania:
Parówki obrać z osłonek. Wcześniej usmażone naleśniki posmarować ketchupem, nałożyć plastry żółtego sera i parówki. Całość starannie zwinąć i wstawić do kuchenki mikrofalowej lub przyrumienić na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.08.2014 11:03
bardzo smaczne
molanka 09.08.2014 09:33
ciekawa oprawa dla parówek
engie23 09.08.2014 08:50
fajny pomysł
luna76 09.08.2014 07:48
w sam raz dla moich dzieciaków :)
kasiaw 08.08.2014 22:28
szybkie i łatwe w wykonaniu i naprawdę smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak