Parówki w panierce

Parówki w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    6 szt.
  • ser żółty

    6 plastrów
  • kiełbasa szynkowa

    6 plastrów
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki należy zawinąć w plaster sera, a potem w plaster kiełbasy. Na talerzyku rozmącić jajko, maczać zawinięte parówki w jajku, a następnie obtoczyć je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej na patelnię. Obsmażyć z każdej strony i podawać ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 02.04.2011 11:19
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat