Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w kapuście

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówek 5 sztuk
kostka rosołowa 1 kostka
PUSZKA POMIDORÓW 1 puszka
cukru 2 łyżki
soli 0,5 łyżeczki
pieprzu 1 szczypta
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 szczypta
mąki 2 łyżki
smalec
ketchup 2 łyżki
kapusta 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w kapuście

Kapustę obrać z wierzchnich liści i obgotować aż zmiękną. Parówki przekroić na pół. Każdą połówkę parówki zwinąć. Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem i ułożyć zwinięte parówki. Wstawić do piekarnika i piec ok 30 minut w 180 stopniach. W garnuszku rozrobić kostkę rosołową, wrzucić pomidory w puszce, ketchup oraz przyprawy .Wymieszać i poddusić. Mąke wymieszać z niewielką ilością wody i przelać do sosu. Wymieszać. Polać parówki w naczyniu i zapiec jeszcze ok 15-20 minut. Po upieczeniu można posypać starkowanym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

28.11.2013 23:01
Dziwny ten przepis. Niby parówki w kapuście a nic nie ma jak te parówki połączyć z kapustą. Czytam i czytam i nic nie rozumiem.
Stenka 24.11.2013 10:19
apetycznie wygląda
halina17 23.11.2013 22:41
Dobry pomysł na parówki w kapuście.
Monia 23.11.2013 19:25
W taki sposób parówek jeszcze nie jadłam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak