Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka pszenna 25 dag
drożdże 2 dag
mleko ciepłe 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka

Dodatkowo

mąka pszenna do posypania stolnicy
parówki cienkie 10 sztuk
ketchup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście.

1. Drożdże dokładnie rozmieszać z mlekiem ,cukrem i śmietaną.Dodać do mąki razem z jajkiem ,olejem i szczyptą soli.Zagnieść ciasto.Od razu rozwałkować cienki placek na posypanej mąką stolnicy.Następnie kroić nożem na paski o szerokości 2 cm.
2.Na każdym położyć parówkę i spiralnie owinąć ją paskiem ciasta.Ułożyć parówki dość luźno na blaszce posmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
3.Upiec na złoty kolor około 25-30 minut w temp.170 stopni.
4.Podawać udekorowane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 18.03.2017 06:55
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 23:17
Prosto i smacznie.
Babeczka35 31.03.2015 12:04
Dziękuję;)
Franciszek 31.03.2015 10:26
Ciekawy i super przepis
Babeczka35 31.03.2015 10:03
Dziękuję i zapraszam.
Kuchenka 31.03.2015 07:49
Ciekawa przekąska , chętnie bym sie skusiła ;)
zabcia117 31.03.2015 05:53
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak