Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim z serem topionym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
parowki drobiowe 4 szt
keczup pikantny
oregano
zielona sałata 8 listków
ser topiony 8 (paprykowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim z serem topionym

Ciasto rozwijamy, wygładzamy i kroimy na 8 jednakowych kwadratów.

Parówki obieramy z osłonek, przekrawamy na pół, smarujemy keczupem i oprószamy oregano. Każdą połówkę parówki zawijamy najpierw w plasterek sera topionego a następnie w kwadracik ciasta francuskiego. Brzegi starannie sklejamy i układamy roladki na posmarowanej blasze.

Pieczemy w piekarniku ok. 30 min w 180 st. Dekorujemy kleksami keczupu. Podajemy na zielonej sałacie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 18.04.2014 16:13
też takie robię;)
Ania84 04.12.2013 23:50
Paróeki z dodatkiem serka i ketchupu w otoczce z ciasta smakują wysmienicie
IZABELA29 20.11.2013 08:28
dzieci za nimi przepadają .
Kuchenka 12.10.2013 19:29
pomysłowe parówki
kokoszka
kokoszka 12.10.2013 17:43
pewnie pyszne
IwonaDD 12.10.2013 17:31
bardzo lubię takie wydanie parówek
cukiereczek 12.10.2013 15:53
pomysłowe danie
Olga_SK 12.10.2013 15:10
Ciekawy pomysł na urozmaicenie czegoś zwykłego :)
jasiek 12.10.2013 14:48
pospolita parówka w tak eleganckim wydaniu - to jest to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak