Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim z czarnuszką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 8 szt
ciasto francuskie 1 op
jajko 1 szt
sól do smaku
Czarnuszka nasiona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim z czarnuszką

Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i tniemy na takie kawałki, aby owinąć nimi parówki. Owijamy parówki ciastem francuskim. Jajko rozmącamy w miseczce z dodatkiem niewielkiej ilości soli i tym jajkiem smarujemy wszystkie ruloniki. Ruloniki przecinamy na dwie części, a następnie nacinamy co kilka milimetrów. Z wierzchu posypujemy czarnuszką. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku do zrumieniania ciasta, u mnie to ok 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 20.05.2014 09:24
świetna przekąska)
ada.la 04.05.2014 20:55
fajnie wyglądają
Aleksandra/Olcia 04.05.2014 00:57
robiłam,ale bez czarnuszki nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak