Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
parówki cienkie 9 szt
ser żółty 5 plastrów
ziarna sezamu
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i lekko rozwałkowujemy. Następnie kroimy je na 9 prostokątów.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
2
Na każdym prostokącie układamy po pół plasterka żółtego sera.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
3
Na serze układamy po jednej parówce.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto
4
Całość dokładnie zwijamy lekko dociskając. Końce zawiniętego ciasta sklejamy, tak żeby ser ze środka nie wypłynął podczas pieczenia.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim foto
5
Zawinięte parówki w cieście układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.

Blaszkę z parówkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na 15-20 minut.
Krok 5 - Parówki w cieście francuskim foto
6
Gotowe, jeszcze ciepłe parówki podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.
Krok 6 - Parówki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 16.01.2016 11:40
jak jeszcze jadałam parówki robiłam takie często.wszystkim smakowało
Franciszek 16.01.2016 00:40
szybka przekąska
krokus 16.01.2016 00:32
Robię podobne, bardzo smaczne :)
Madzai 15.01.2016 21:44
Bardzo fajny przepis.
agnieszka214 15.01.2016 20:50
Już mi by taka przekąska smakowala

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak