Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 sztuk
ciasto francuskie 2 opakowania
keczup
ser żółty 16 małych plastrów
olej rzepakowy
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Każdy płat ciasta dzielimy na 4 części (raz tniemy w połowie od góry do dołu i raz od prawej do lewej, żeby powstały 4 prostokąty). Następnie bierzemy jeden prostokąt ciasta, kładziemy na jednej połowie wzdłuż kawałek sera, polewamy keczupem i przykrywamy parówką. Na parówkę kładziemy drugi kawałek sera i całość zakrywamy druga połową ciasta. Dociskamy brzegi i nacinamy wierzch ciasta wszerz. Smarujemy olejem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Analogicznie postępujemy z resztą składników. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. na 12-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.09.2016 12:24
Dobre na szybko
MałaMi89 14.04.2015 10:43
Pyszne bułeczki z parówką :) często takie kupowałam w drodze do liceum na drugie śniadanie :)
Pani Domu 14.04.2015 07:20
smaczny pomysł na parówki
[email protected] 13.04.2015 22:31
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak