Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 sztuk
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście francuskim

Parówki kroimy na pół. Ciasto francuskie kroimy na paski grubości 1,5 cm.

Parówki zawijamy w ciasto, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy solą.

Pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.11.2014 14:31
bardzo lubię
irenka 21.10.2014 22:03
pyszne, robiłam takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak