Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 450 gram
parówki 4
ser żółty 4 plastry
tymianek

Porada

Tak przygotowane parówki można podawać na ciepło z keczupem, sosem czosnkowym lub musztardą.

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

1. Ciasto francuskie kroimy w trójkąty o wielkości połowy parówki jakiej mamy i ramionach dwa razy dłuższych.

2. Na ciasto od razu przy węższym boku układamy ser ( ilość sera zależy od upodobań należy się tylko starać, aby nie wystawał za ciasto gdyż się rozpuści i wypłynie).

3. Posypujemy przyprawami i kładziemy połówki obranych z folii parówek.

4. Całość zawijamy i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika na 15-20 minut. Najlepiej dostosować się do czasu i temperatury pieczenia podanym na opakowaniu z ciasta jakie posiadamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak