Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4 szt.
ciasto francuskie 1 szt.
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
kminek
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie mrożone należy rozmrozić pół godz. przed przygotowaniem i podzielić na cztery części. Każdą część posmarować musztardą i zawinąć w nią parówkę. Brzegi skleić za pomocą rozmąconego żółtka. Ciasto na wierzchu posmarować żółtkiem i posypać kminkiem.Piec ok 20 minut w 180 stopniach. Podawać z sałatką z kiszonej kapusty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak