Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    4 szt
  • ciasto francuskie

    1 szt
  • żółtko jajek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeden z ulubionych śniadań mojego mężczyzny do pracy :)
Szybkie danie.

Parówki kroimy na połowy a ciasto na osiem części. Ja ciasto francuskie zawsze kupuję w Biedronce. Na pewno kiedyś zrobię sama :)

Owijamy połówkę parówki w kawałek ciasta i smarujemy żółtkiem dla uzyskania chrupiącej skórki.
Pieczemy 40 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat