Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 4 szt
ciasto francuskie 1 szt
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Jeden z ulubionych śniadań mojego mężczyzny do pracy :)
Szybkie danie.

Parówki kroimy na połowy a ciasto na osiem części. Ja ciasto francuskie zawsze kupuję w Biedronce. Na pewno kiedyś zrobię sama :)

Owijamy połówkę parówki w kawałek ciasta i smarujemy żółtkiem dla uzyskania chrupiącej skórki.
Pieczemy 40 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak