Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 8 szt
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 8 plastrów
jajko 1 szt
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto kroimy w kwadraty na 8 części. Na każdej z nich układamy plaster sera i jedna parówkę przekrojoną na pół.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
2
Dwa rogi ciasta składamy do siebie i zagniatamy trochę widelcem. Na wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
3
Pieczemy w temperaturze 190 przez około 25- 30 min. Upieczone parówki polewamy keczupem.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 08.10.2012 18:02
smaczniutkie
martita 31.08.2012 17:26
Szybo i smacznie:)
owca441 27.08.2012 17:05
rewelacyjne
owca441 27.08.2012 17:05
rewelacyjne
kuklik 24.08.2012 16:22
świetne danie
Justyna28 23.08.2012 16:00
super:)
adelajda 23.08.2012 14:15
ja w cieście francuskim robiłam kabanosy ! a parówka też super !
anja3107 23.08.2012 14:10
ale super pomysł
Agnieszka91 23.08.2012 14:07
pyszne...dawno nie robiłam
Misiabe 23.08.2012 13:07
ulubiona przekąska moich dzieci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak