Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    8 szt
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • ser żółty

    8 plastrów
  • jajko

    1 szt
  • keczup pikantny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
Ciasto kroimy w kwadraty na 8 części. Na każdej z nich układamy plaster sera i jedna parówkę przekrojoną na pół.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
Dwa rogi ciasta składamy do siebie i zagniatamy trochę widelcem. Na wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto
Pieczemy w temperaturze 190 przez około 25- 30 min. Upieczone parówki polewamy keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
traktorek 08.10.2012 18:02
smaczniutkie
martita 31.08.2012 17:26
Szybo i smacznie:)
owca441 27.08.2012 17:05
rewelacyjne
owca441 27.08.2012 17:05
rewelacyjne
kuklik 24.08.2012 16:22
świetne danie
Justyna28 23.08.2012 16:00
super:)
adelajda 23.08.2012 14:15
ja w cieście francuskim robiłam kabanosy ! a parówka też super !
anja3107 23.08.2012 14:10
ale super pomysł
Agnieszka91 23.08.2012 14:07
pyszne...dawno nie robiłam
Misiabe 23.08.2012 13:07
ulubiona przekąska moich dzieci!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat