parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    5
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jajko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obrać ze skórki, przekroić na pół. Ciasto francuskie pokroić na 10 prostokątów. Każdą parówkę owinąć ciastem. Każdy pakuneczek posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na ok. 10-15 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 01.04.2012 23:35
Robię podobnie, ale bez użycia jajka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat