parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

  • twardy ser

  • majonez

  • cebula

  • ogórek małosolny

  • papryka

  • szczypior

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obierz z osłonek. Ciasto rozmroź, rozwałkuj, pokrój na kawałki takiej wielkości, aby można było zawinąć w nie parówkę. Prostokątną dużą blachę wyściel papierem do pieczenia, ułóż krokiety. Piecz w temp. 220°C, aż ciasto ładnie się zrumieni. Wyjmij formę z piekarnika, każdą parówkę przykryj paskiem żółtego sera. Z powrotem wstaw je do piekarnika, zapiekaj, aż ser się rozpuści. Podawaj z keczupem, majonezem i surówką z ogórka małosolnego, papryki i szczypioru z cebulą.

Rewelacja!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zbysio 15.04.2012 21:57
mniam, mniam
Andzia1977 23.02.2012 23:21
pyszotka
pigila 30.10.2011 18:53
super
zbysio 06.10.2011 22:09
oooooooooooo
Natalia40 01.10.2011 21:00
uwielbiam
zbysio 24.09.2011 13:23
ooooooooooooooooooooooooo
Dorian 22.09.2011 12:23
pycha
pigila 07.09.2011 19:34
super
pigila 30.08.2011 23:18
ooooooooooo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat