Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Czasami wydaje się, że stoję tylko przy garach. Rozczaruję. Czasami chodzę na łatwiznę, jak i w tym przypadku.

Składniki:

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ketchup 4 łyżki
parówki drobiowe 4 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
tarta mozzarella 8 łyżek
żółtko jajek 1 sztuka
sezam 1 łyżka
czarny sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Ciasto dzielimy na 4 części.

Każdą z nich smarujemy ketchupem, posypujemy serem, układamy parówkę, ¼ ogórka, ponownie posypujemy serem, zawijamy.

Przy pomocy pędzelka smarujemy żółtkiem jajka przygotowane ciasto, uprzednio nacinając je.

Posypujemy sezamem.

Pieczemy 20 min w 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak