Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście drożdżowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 1 kostka
mleko 3,2% 3/4 l
mąka pszenna 1kg
sól
jajko 3 szt.
parówki 1 kg
olej

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście drożdżowym

do mleka dodajemy drożdże i dobrze musimy je wymieszać.
w garnku roztrzepujmy jajka.
drożdże z mlekiem wlewamy do jajek, mieszamy i dodajemy mąkę.
wyrabiamy ciasto drożdżowe. ciasto musi być lepkie i dajemy aby wyrosło.
parówki przekrawamy na pół.
parówkę obtaczamy w cieście drożdżowym formując małe bułeczki.
wkładamy do piekarnika na 180 stopni pieczemy 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiek102 22.06.2015 00:04
pyszne parówki :)
cooked 01.01.2015 22:19
ciekawa sprawa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak