Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mleko 3,2% 2 łyżki
sól 1/3 łyżeczki
tabasco 1/3 łyżeczki
parówki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście

Ciasto przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu czyli wyjmujemy je z zamrażalnika na 10 minut przed użyciem. Kroimy je w paski, którymi następnie owijamy przygotowaną i skropioną tabasco parówkę. Każdą delikatnie smarujemy mlekiem i posypujemy delikatnie sola morską. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 25 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.08.2013 14:28
moje ulubone
magdziorka6 13.06.2013 21:34
bardzo apetyczne
Piotr-21 13.06.2013 17:18
bardzo dobre
Barbara/zuza22_85 13.06.2013 17:10
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak